Boodschappen bus Opijnen

LLB West Betuwe rijd een dag mee met de “Boodschappen Bus Opijnen”

Mario Kock (secretaris LLB) steekt zijn handen uit de mouwen

Wat een ontzettend dankbaar werk is dit aldus Mario Kock die namens Leefbaar Lokaal Belang een dag mee rijd met de Boodschappen bus uit Opijnen. een initiatief aangevoerd door Tanja van der Markt die ook vandaag chauffeuse is op de bus. We weten allemaal de problemen die onder de oudere spelen, maar doen we er ook wat mee? Opijnen is hier een mooi voorbeeld van. Een Boodschappen bus die de oudere van Opijnen naar de Supermarkt Coöp in Waardenburg brengt, zodat ook deze vaak eenzame en alleenstaande ouderen ook hun boodschappen kunnen doen. Na het verdwijnen van veel faciliteiten in het dorp zijn ze aangewezen op de medemens en vrijwilligers  die een handje willen toesteken!

Tanja v/d Markt Chauffeuse op de Boodschappen Bus vandaag

Gelukkig zijn er mensen die dit serieus een warm hart toedragen. Het sociale aspect is hiermee goed ontvangen, het haalt ouderen uit hun isolement. Met zijn allen een Ritje naar Waardenburg geeft zoveel genoegdoening, de mensen ontmoeten elkaar weer regelmatig. Van koetjes en kalfjes tot de lokale dagelijkse nieuwsdingen passeren de revue. En niet te vergeten “het bakkie koffie in de winkel” al met al heel veel vliegen in 1 klap, sociaal, samen, “eenzaamheid, verledentijd” dat zou het allermooiste zijn. Leefbaar & Lokaal Belang draagt een warm hart toe aan deze initiatieven.

het samen een “bakkie doen” is onvervangbaar

(bron LLB West Betuwe/auteur Berry van Hemert/foto’s Mario Kock en Tanja v/d Markt)

 

 

het “kempke” Haaften verpauperd

Het “KEMPKE” Ooit het Groene hart van Haaften, volledig verpauperd

ingezonden stuk via Facebook: Chris van Velzen

Het is droog dus het gras groeit niet, maar het onkruid wel. Bij de AVRI hebben ze dat schijnbaar niet door. Verder namens de inwoners,  dank aan de gemeente Neerijnen voor dit onbruikbare project. Basketbal spelen is geen optie De bal eindigt geheid in het water door het schuine talud. Een te klein afgezet voetbalveldje met gras. Dat veranderd met regen in een modderpoel. Misschien (rubber) tegels plaatsen in plaats van gras?  Dat had natuurlijk ook een mogelijkheid geweest. Een jongeren hangplek met ondoorzichtige plastic zijwanden. Hoe lang moet dat mee? Al met al een nutteloze investering. Je doet iets goed, of je doet iets niet.

(bron en foto facebook/ Chris van Velzen)

Opbrengst Samenloop voor Hoop

 

Deelname LLB Westbetuwe Samenloop voor Hoop 2018 Geldermalsen.

Samenloop voor hoop is een evenement met verwondering en emotie. Ook dit jaar werd er weer door veel mensen meegelopen om geld in te zamelen voor de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte Kanker. Leefbaar & Lokaal belang liep ook mee in de marathon en had een stand met diverse artikelen in de verkoop en spellen om te spelen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. 2 dagen lang met zijn allen een gevoel van saamhorigheid voelen en beleven is iets heel bijzonders. zodra je het terrein betreed word je door een soort warme mantel ontvangen, iedereen is daar voor maar 1 doel en dat doel doe je samen. de emotie voel je enorm tijdens de kaarsen ceremonie iets wat onbeschrijfelijk is. je voelt daadwerkelijk waarvoor je daar bent. Samenloop voor hoop 2018 heeft het mooie bedrag van €70.000,- opgebracht een mooi bedrag voor verder onderzoek naar deze slopende ziekte.

(bron Berry van Hemert,  Foto; Wim de Bruijne / Mario Kock)