Kiezers bedankt!

De verkiezingen in de nieuwe gemeente West Betuwe zijn achter de rug.

Graag willen we iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat we gekregen hebben.

De tellingen op partij niveau zijn inmiddels bekend.

Leefbaar en Lokaal Belang West Betuwe heeft hierbij:
drie zetels behaalt

De stemmen op de kandidaten worden morgen geteld en dan weten we wie er van onze partij in de nieuwe gemeenteraad zitting neemt.

‘Politici moeten niet alleen in de raad zitten’

Nieuwsblad Geldermalsen:

Petra van Kuilenburg is de LLBWB-lijsttrekker. Zij distantieert zich van de landelijke partijen: „Wij zijn een lokale partij, niet gebonden aan een landelijke partij. Wij willen dat inwoners beter gehoord en betrokken worden bij het gemeentelijk beleid.

Burgers moeten bij belangrijke onderwerpen in hun achtertuin vooraf betrokken worden. In de allereerste startnotitie in de raad moet die inbreng verwoord zijn. Dan kan de raad die mening betrekken in de discussie.

Het Nieuwsblad Geldermalsen lees verder.

Wij willen snel internet!

Wij willen graag weten hoe het met de bereikbaarheid bij u gesteld is.
Vul daarom het formulier onderaan deze pagina in!


De snelheid van het internet en de bereikbaarheid van het mobieltje is in grote delen van de West Betuwe schandalig slecht.

Er zijn burgers die de vaste telefoon weer in huis nemen om een fatsoenlijk telefoongesprek te kunnen voeren. Er zijn zelfs mensen die bang zijn dat ze hulpdiensten zoals 112 niet meer kunnen bellen. Dat is overigens een misverstand, dat kan altijd.

Bedrijven zitten soms met de handen in hun haar, omdat zij alleen kleine bestanden via de computer kunnen versturen. Dat is slecht voor de plaatselijke economie.

Vooral de problemen in de huidige gemeente Neerijnen zijn nijpend. In het bijzonder in de kernen Opijnen, Tuil en Haaften.

Bent u telefonisch slecht te bereiken, of is uw internet zeer traag, mail ons dan uw bevindingen en vertel vooral waar u woont.

Wij gaat daar in de nieuwe gemeente West Betuwe meteen werk van maken.

Graag willen we nu al weten hoe het met de mobiele bereikbaarheid in West Betuwe staat. Graag horen we dat van u middels onderstaand formulier:


UitmuntendGoedRedelijkBinnen geen bereikBuiten geen bereik

Spam controle, vink dit vakje aan

Resultaten tot nu toe: Slechte kwaliteit tot nu gemeld in Ophemert (Vodafone en KPN) Opijnen (Vodafone en Tmobile) Haaften (T Mobile en Vodafone) We hopen op nog meer reacties zodat we mogelijk een provider advies kunnen geven (voor de korte termijn) en in gesprek gaan met de juiste providers.

Losgeslagen

De AVRI is een organisatie welke is opgericht door 10 gemeenten in de regio Rivierenland. Hiermee is de AVRI een zogenaamde “ gemeenschappelijke regeling” een GR. Dit houdt in dat de 10 gemeenten verantwoordelijk zijn voor het opereren van de AVRI.

Nu kan een grote GR als de AVRI natuurlijk niet voor ieder wissewasje de raden van de 10 gemeenten inschakelen en daarom hebben zij een bepaalde eigen verantwoording gekregen van hun opdrachtgevers.

Lees “Losgeslagen” verder

Alles begint bij de voordeur

Vandaag in de Gelderlander:

Alles begint voor Petra van Kuilenburg bij de voordeur

WAARDENBURG – Als ze wil weten of een kwestie leeft bij de mensen, gaat Petra van Kuilenburg (55) met haar partijgenoten bij hen langs. ,,Dan trekken we de wijk in. Deur voor deur als het moet. Dat is in mijn ogen de enige manier.”

Verder in het artikel:

Het is de passie die haar drijft. ,,Opkomen voor je kiezers. Voor de inwoners. Als wij zaken niet blijven aankaarten, worden het vergeten kindjes. Dat mag nooit gebeuren. Daarom zit ik in de politiek.”

Danny van den Broek 08-11-18,

Foto: Raphaël Drent

Lees verder op de site van de Gelderlander

 

Persbericht: Einde samenwerking

 

PERSBERICHT

Samenwerking Leefbaar Geldermalsen en Gemeentebelangen Neerijnen stopt

Afgelopen maandag (27 augustus) is besloten om de samenwerking en het beoogde samengaan van Leefbaar Geldermalsen (LG) en Gemeentebelangen Neerijnen (GBN) te stoppen.
Vanaf december 2017 is, vooral door GBN, veel tijd, energie en middelen gestoken in een proces om de twee lokale partijen samen te voegen en als één partij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuw te vormen gemeente West Betuwe, in te gaan.
In de aanloop naar de fusie werd afgesproken om al samen op te trekken en de standpunten met elkaar in overeenstemming te brengen. Ook over de te volgen strategie en promotie activiteiten werden duidelijke afspraken op papier gezet. Samen zouden we een nieuw verkiezingsprogramma schrijven om vervolgens als een partij de verkiezingen in te gaan.
De  fractievoorzitter van LG, trok zijn eigen plan, en kwam steeds weer terug op eerder gemaakte afspraken,
Bij de meeste promotie bijeenkomsten was niemand van LG te bekennen,
Standpunten werden naar eigen inzicht bepaald,
Als programma kregen we een kopie van vier jaar geleden te zien, waarvan veel punten al lang achterhaald waren. Voor LG was maar een kern belangrijk, Geldermalsen.
Tijdens de discussies die hier op volgde werd door de fractievoorzitter van LG meermaals geopperd om de samenwerking maar te stoppen, wij zijn daar niet verder op ingegaan.
Onlangs werd door LG een initiatiefvoorstel aangekondigd over winkelopenstelling op zondag. Ook hierover waren, naar onze mening duidelijke afspraken gemaakt. Tijdens de laatste vergadering met het bestuur van LG en GBN werd hier hevig over gediscussieerd. Dit voorstel heeft geen draagvlak, zal worden weggestemd en geeft een volledig verkeerd beeld over de nieuwe partij. GBN is het hiermee dan ook volledig oneens. Opnieuw stelde de fractievoorzitter van LG voor, om, zoals hij zei “de stekker er maar uit te trekken”. Het bestuur van GBN stond op, nam afscheid en daarmee was het gedaan met de samenwerking.
Daarna is er veel gezegd in de pers, met name door de fractievoorzitter van LG.
Veel van wat er is geschreven raakt kant noch wal en is aantoonbaar onjuist.
Het was de fractievoorzitter van LG die de samenwerking heeft beëindigt, zijn partij is in alle voorbereidingen schromelijk in gebreke gebleven.
Gemeentebelangen Neerijnen zal in november deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen West Betuwe onder de naam Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe en onze aandacht geldt ook dan voor alle kernen en alle inwoners van onze nieuwe gemeente, West Betuwe.

Elke burger telt!

Fractie Gemeentebelangen Neerijnen

Plakken met de Voorzitter

Rondje West Betuwe plakken met onze voorzitter

zaterdag ochtend het rijp zit op de bomen, de autoruiten stijf bevroren. binnen is het warm, buiten een novemberdag uit duizenden. Het behangplaksel pakje is klaargemaakt, gewapend met emmer, trapje, en behangkwast stappen we vol moed de auto in voor een rondje West Betuwe. Hoe mooi wonen wij toch, elke keer verbaas ik me weer over de plaatsen en hun natuur. 26 Kernen (eigenlijk 27 met het stukje Zennewijnen) laat zich op deze dag van hun mooiste kant zien. We doen in Tuil het eerste Bord aan en geven onze lijsttrekker Petra van Kuilenburg een mooi plekje. We vervolgen onze weg en worden her en der aangesproken door de burgers tijdens het plakken. Mooi om zo de burger bij ons programma te betrekken. Na een aantal borden rijden we ook langs bij mensen die hun raamkozijn beschikbaar stellen tot 21 november. komende weken zal u ons nog vaak tegenkomen in de kernen. Kom gerust aan voor een praatje wij leggen u graag uit hoe Leefbaar Lokaal Belang de toekomst van West Betuwe ziet, we luisteren graag naar uw persoonlijke inbreng, want #Elkeburgertelt jong of oud. Het was vandaag een mooie dag, op naar de verkiezingen 21 november.

bron: LLB West Betuwe/ foto’s: B. van Hemert

Lijsttrekkersdebat de Pluk

• LIJSTTREKKERSDEBAT DE PLUK 

Het verkiezingsdebat werd druk bezocht gisteravond. De auto moest bijna aan de rand van Geldermalsen worden geparkeerd, en het was dringen om een plaatsje te bemachtigen. Er was een mega grote opkomst van burgers en geïnteresseerden. De Pluk barstte letterlijk uit zijn voegen. Deze avond ervaarde de inwoners goede en minder goede indrukken, en sparren op prettig en scherp lokaal niveau! We zijn trots op onze lijsttrekker Petra van Kuilenburg van LLB West Betuwe ze heeft een mooi debat gevoerd, Leefbaar, lokaal, en voor ieders Belang! En nu op naar de volgende ronde want hoe dan ook, linksom of rechtsom het feit is dat #elkeburgertelt !

stem 21 november Lijst 10 Leefbaar Lokaal Belang    (Voormalig GBNeerijnen)

• Een vertrouwd geluid in onze nieuwe gemeente WestBetuwe

• samen maken we het verschil

• # ELKE BURGER TELT