Mobiele bereikbaarheid West Betuwe

Er zijn nog steeds veel postcodegebieden in de Gemeente West Betuwe waar het mobiele bereik bedroevend slecht is.

Mensen zijn bij nood amper bereikbaar, kunnen niet thuis werken omdat ze dan telefonisch niet te bereiken zijn, mensen moeten weer een vast telefoonnummer nemen om thuis fatsoenlijk te bereiken zijn.

Dit heeft al sinds lange tijd onze aandacht en eind vorig jaar hebben wij via deze website daar een onderzoekje naar gedaan (zie dit item van vorig jaar). Er zijn gebieden waar er totaal geen bereik is bij alle drie de providers, en dan heb je ook in noodgevallen geen 112 ter beschikking!! Dat moet natuurlijk veranderen!

Wij hebben ons onderzoek ter beschikking van het college gesteld. Zeker voor die gebieden waar geen enkele provider te bereiken is gaat het om de veiligheid van de Burgers, daar moet met spoed wat aan gedaan worden!

Aangezien de oplossing er niet van vandaag op morgen zal zijn nog een tip die voor een aantal mensen mogelijk zal helpen al heb je er wel een vrij nieuwe smartphone voor nodig.

  1. Kijk bij je provider of die Wifi Bellen ondersteund  (kan je overstappen?ga over naar een provider die dit heeft)
  2. Bij die informatie over wifi bellen bij de provider staat dan ook welke telefoons bij die provider geschikt zijn (dit zijn bij iedere provider andere telefoons)
  3. Kun je bij punt 1 en 2 ja zeggen dan kun je wifi bellen gebruiken, heb je dan geen bereik dan schakelt je mobiel automatisch over, je hebt dan altijd bereik overal waar je ingelogd bent op een wifinetwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *